Bugün, 5 Mayıs 2024 Pazar

Balıkesirliler Derneği'nden Yargıtay Başkanına hayırlı olsun ziyareti

Balıkesirliler Derneği

Ankara Balıkesirliler Dernek Başkanı Servet Camgöz ve yönetimi Yargıtay Başkanlığı`na seçilen Burhaniye doğumlu İsmail Rüştü Cirit`i makamında ziyaret etti.

Ankara Balıkesirliler Dernek Başkanı Servet Camgöz ve yönetimi Yargıtay Başkanlığı`na seçilen Burhaniye doğumlu İsmail Rüştü Cirit`i makamında ziyaret etti.
Dernek Başkanı Servet Camgöz, Başkan Yardımcısı Ayhan Doğan, Sayman Şenol Kocaer ve Yönetim Kurulu Üyesi Banu Yılmaz ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit`e başarı dilekleri iletildi.
Balıkesirliler Derneği Başkanı Camgöz, Yargıtay gibi çok önemli bir kurumun başkanlığına Burhaniye ilçesinden hukukçu bir hemşerilerinin seçilmesinden büyük gurur duyduklarını belirterek, Yargıtay Başkanlığı`na seçilen İsmail Rüştü Cirit`e başarılar diledi.
Tam bir sohbet içerisinde geçen kutlama ziyaretinde Başkan Camgöz, Yargıtay Başkanı Cirit`e Balıkesirliler Dernek plaketi ile ajandasını takdim etti.
İsmail Rüştü Cirit kimdir? 23 Mart 1955 tarihinde Burhaniye`de doğdu. İzmir Namık Kemal Lisesini bitirdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1978 yılında mezun olduktan sonra, askerliğini Şavşat`ta yedek subay olarak yaptı. Burhaniye hâkim adayı olarak mesleğe başlayan Cirit, sırasıyla Hakkari, Araklı, Ahlat Hâkimliği, Zile Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı, Kadıköy Hâkimliği ve Üsküdar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerinde bulundu. 19.07.2004 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen İsmail Rüştü Cirit, halen Yargıtay Üçüncü Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürmekte iken 10.03.2011 tarihinde Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca 13.Ceza Dairesi Başkanlığına seçildi. 10.02.2015 tarihinde de Yargıtay Büyük Genel Kurulu’nca Yargıtay Birinci Başkanlığı’na seçilen Cirit, Evli ve üç çocuk babası.
Haber : Enver Dolgun



  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli